Alates 30 eur transport pakiautomaati tasuta!

Himaalaja soolakivist kauss

Himaalaja soolakivist plaat või kauss on põnev viis serveerida ja maitsestada toitu.

Mahedalt roosakat Himaalaja soolakivi võib aeglaselt kuumutata või külmutada ekstreemsete temperatuurideni. Tihe kristalliline võre Himaalaja soolakivis tähendab seda, et ta on suuteline hoidma oma temperatuuri pikka aega – kuni selleni, et soolakivist plaati või kaussi võib kasutada kala praadimiseks või hoidmaks jäätist külmana.

Himaalaja soolaplaat ja kauss sisaldavad rikkalikult mineraalsooli, mis maitsestavad serveeritud toitu. Teine võimalus on aeglaselt kuumutada plaati ahjus ja kasutada seda kammkarpide või isegi muna praadimiseks. Soolaplaat ja kauss on samuti suurepärased kui külmutada neid sügavkülmas ja kasutada siis jäätise serveerimiseks -toffee, sokolaadi ja karamelli maitse mõjuvad Himaalaja soola maitsega eriti hästi.

Paksud, käsitsi lõigatud tahvlid mineraaliderikkast Himaalaja soolast lisavad imelist maitset toidule – kasuta neid grillis, ahjus või jahuta, et serveerida uudsel moel sushit, juustu, eelroogi jms. Nad on loomulikult antibakteriaalsed ja kerged puhastada – lihtsalt pühkida niiske lapiga pind puhtaks ning patsutada rätikuga kuivaks. Puhasta puhta veega ja ära kasuta mingeid vahendeid ning lase kausil või soolaplaadil enne uut kasutamist täiesti ära kuivada.

Nõuanded toiduvalmistamiseks:

    • Imeline viis serveerida toitu
    • Külmuta enne sushi ja eelroogade serveerimist, et need püsiks värsked ja maitsestuksid õrnalt
    • Suurepärane liha, kala ja krevettide küpsetamiseks ning serveerimiseks, lisades neile õrna soolase maitse

Kasuta neid grillis ja ahjus hõrgutava toidu saamiseks

  • Grilli krevette, kammkarpe, pruunista õhukesi lihaviile või isegi paksemaid lihaviile , mis jäävad seest läbiküpsetamata, väljast krõbedad ning mõnusalt soolased
  • Kokkadele meeldivad avarad võimalused, mida soolaplaadid annavad, et toitu kunstipäraselt serveerida
  • Harrastuskokad aga hindavad soolaplaadi võimet hoida soojust, mis võimaldab serveerida kogu toidu korraga lauale ilma et see jahtuks kiiresti
  • Loomulikult antibakteriaalne ja kerge puhastada

Retsept:

Kammkarbid punase pipraga ( 2 portsu)

  • 1 Himaalaja soolaplaat
  • 4 kammkarpi
  • 15ml oliiviõli
  • purustatud punast pipart
  • sidrunit
  • 1.Kuumuta soolaplaat nagu juhendatud eespool, võta ahjust välja ja aseta kokkumurtud, kuivale rätikule.
  • 2.Piserda kammkarpidele oliiviõli ja aseta nad soolaplaadile kuni nad on valmis.
  • 3. Maitsesta purustatud punase pipraga ja sidruni mahlaga, kaunista ning serveeri.

Tähelepanu: Kuna soolaplaadid ja kausid on tehtud soolast, mitte kivist ning vajavad väga aeglast ja hoolikat külmutamist ning kuumutamist, ei saa me anda garantiid mõranemiste vastu kuumutades. Kuidas kõige paremini ja turvalisemalt neid kasutada leiate kasutusjuhendist.

  • Enne kui alustad söögi tegemist Himaalaja soolaplaadiga on vaja plaati “karastada“. Aseta plaat ahju ja pane ahi kuumenema 120c. Hästi oluline on panna plaat kohe ahju, kui ahi on veel jahe, et plaat saaks aeglaselt kuumeneda. Kui ahi saavutab 120c võta soolaplaat välja 30 minutiks ja korda protsessi ( lastes ahjul jälle vahepeal ära jahtuda ja siis korda uuesti kogu protsess). Kui soolaplaat on korralikult“ karastatud“ võib nüüd soolaplaati kuumutada kuni 260c, mis on soovitatav temperatuur söögi tegemiseks.
  • Iga kord kui soovid soolaplaati kasutada söögitegemiseks siis ahjul võtab umbes 45minutit, et jõuda ideaalse temperatuurini ( aseta soolaplaat ahju kohe alguse kui ahi veel jahe). Kuumuse toimel soolaplaadi pind muudab värvi ja pragiseb pisut. Muretsemiseks pole põhjust ja jahtudes saab plaat tagasi oma originaalse kristallse välimuse.
  • Plaadid ja kausid peavad saama olla täiesti kuivad 24 tundi söögitegemiste vahel.
  • Gaasiahjuga sea leek madalaks ja siis pane soolaplaat kohale. Kuumuta umbes 15 minutit siis tõsta leek keskmiseks ja kuumuta veel 15 minutit. Kui soovid plaadile suuremat kuumust kuumuta veel 15 minutit. Võib erituda õrna niiskust servades aga see kaob kuumutades.
  • Elektripliidil on vaja asetada näiteks lahtikäiv koogivorm pliidiplaadi ja soolaplaadi vahele, nii, et vahe oleks umbes 1,27cm. Kuumuta samal moel nagu gaasipliidi juhendis, lisades igale etapile 5 minutit juurde.
  • Need juhised aitavad nautida soolaplaati täiel määral ja vaimustada oma sõpru ning peret täiesti uudse söögitegemise kogemusega.

Soolaplaatide ja kausside hooldamine:

  • Kui olete lõpetanud söögitegemise Himaalaja soolaplaadiga või kausiga, laske neil kõigepealt jahtuda. See võtab aega kuni 24 tundi. Kui see on täielikult jahtunud, loputage sooja veega ja patsutage rätikuga kuivaks.
  • Järgmiseks kasutage pehmet harja vms ja puhastage kõik toidu ning rasva jäljed. Loputage jälle sooja veega ning kuivatage puhta rätikuga ja laske tal kuivatusrestil õhu käes kuivada. Mõned kliendid eelistavad lõpetada kuivatusprotsessi soojas ahjus. Kui soolakauss või plaat on täiesti kuiv pange need plastikkotti kuni järgmise kasutuskorrani.
  • Võimsad antibakteriaalsed omadused soolas tähendavad seda, et ei ole vaja kasutada seepi vms vahendit puhastamaks soolaplaati või kaussi. Soolaplaati ja kaussi ei tohi kunagi leotada vees kuna sool aja jooksul lahustub vees. Kuna Himaalaja sool on loomulikult antibakteriaalne siis see takistab bakterite kasvu. Hoia soolaplaati ja kaussi kuivas kohas. Hoolika hooldusega, soolaplaat ja soolakauss annavad sulle mitu aastat rõõmu põnevast söögitegemisest!

1 tk