Alates 30 eur transport pakiautomaati tasuta!
  • Acerola (hapu kirss) mahl ÖKO 330ml(1681)
  • ÖKO

Acerola (hapu kirss) mahl ÖKO 330ml(1681)

5.30

Acerola (hapu kirss) mahl ÖKO, DE-ÖKO-012

Acerola (hapu kirss) on troopiline kirss (murel), mida peetakse kõige rikkamaks c-vitamiini sisalduse poolest. Acerola on looduslik C-vitamiini allikas. Sobib ka näiteks kevadväsimuse ja stressi korral.

Vitamiin C osaleb:

* kollageeni moodustamisel (veresoonte, luude, kõhrede, igemete, naha ja hammaste normaalseks funktsioneerimiseks).

* normaalse ainevahetuse tegevuses ning sellest tulenevas normaalse energia tagamises (väsimuse vastu).

* närvisüsteemi ning psüühika normaalses funktsioneerimises.

* immuunsüsteemi normaalses funktsioneerimises ning rakkude kaitsmisel oksüdatiivse stressi eest.

* väsimuse ja kurnatuse vähendamises ning parandab raua imendumist.

Acerola-kirsi mahl on Ladina-Ameerika toidulaual igapäevane nagu apelsini- või õunamahl Euroopas. Kuivõrd selle C-vitamiini sisaldus on kümneid kordi isegi sidrunist kõrgem, kasutatakse acerola-kirssi ka lastetoidu koostises.

Poolvalminud puuviljade töötlus võimalda mitte ainult saada rohkem C-vitamiini, vaid ka hulgaliselt kasulikke taimseid komponente, vitamiine A, B (tiamiin, riboflaviin), magneesiumit, pantoteen-, nikotiinhapet, kaaliumit, niatsiini jne.

C-vitamiin osaleb aminohapete ainevahetuses ning on vajalik nii foolhappe kui ka B12 vitamiini ainevahetuseks. Samuti aitab see aitab kaasa valgete vereliblede toormisele, mis kaitsevad keha patogeenide eest.

Niatsiini, riboflaviini ja foolhapet teatakse näiteks, kui hormonaalse ainevahetuse reguleerijatena, mis aitavad  kaasa organismi normaalsele toimimisele. Kaaliumirikast acerolat teatakse ka südame töö kaasaaitajale. Kaaliumit teatakse, kui veresoonte laiendajana ja verevoolu suurendajana, mistõttu alaneb vererõhk. See vähendab ateroskleroosi ohtu, lisaks kaitsevad antioksüdandid vabade radikaalide ja oksüdatiivse stressi eest, aeglustades nii vananemise ilminguid. Acerolas sisalduvad antioksüdandid aeglustavad suhkru lõhustamist, seega aitab see ära hoida veresuhkru taseme järske kõikumisi. Bioflavonoidid aga hoiavad meeli erksana.

Acerola (Malpighia punicifolia), mida tuntakse ka Barbadose kirsi ja Lääne-India kirsi nime all, kasvab Indias, Barbadosal, Jamaikal, Puerto-Ricol ja Surinamil. Acerola iseenesest ei sarnane tõilesele murelile, vaid rohkem tsitruselistele.

Päritolumaa: Saksamaa

16,06 €/L

Acerola (hapu kirss) mahl ÖKO, DE-ÖKO-012 Acerola (hapu kirss) on troopiline kirss (murel), mida peetakse kõige rikkamaks c-vitamiini sisalduse poolest. Acerola on looduslik C-vitamiini allikas. Sobib ka näiteks kevadväsimuse ja stressi korral. Vitamiin C osaleb: * kollageeni moodustamisel (veresoonte, luude, kõhrede, igemete, naha ja hammaste normaalseks funktsioneerimiseks). * normaalse ainevahetuse tegevuses ning sellest tulenevas normaalse […]